artikel

88: Paddy O’Ryan – Leeuwarden

Café

Dik een jaar na de verhuizing van haar bedrijf komt Baukje de Vries weer ‘gewoon’ de top 100 binnen. Het gouden plekje aan het Gouverneursplein werd ingeruild voor het pand, dat in het verleden onder andere ’t Haersma Huys en club Purple huisvestte.

88: Paddy O’Ryan – Leeuwarden

Niet de makkelijkste locatie in de stad, zeker nu nog niet. Voor de deur wordt druk gebouwd aan het nieuwe Provinciehuis. Eind volgend jaar moeten de ambtenaren hun intrek nemen en daarvan zal Paddy zeker de vruchten plukken.

Zover is het nog niet en dus moeten de tanden nog even op elkaar worden gezet. Daarom is het knap dat de zaak tijdens meerdere bezoeken weet te overtuigen. Hoewel de zaak minder daglicht binnenlaat dan de oude locatie, ademt het bedrijf wel dezelfde sfeer. Deels omdat in de bediening ook bekende gezichten rondlopen. Het jurylid merkt het ook: ‘Bij binnenkomst gelijk een positieve indruk. Ondanks dat de zaak net nieuw is ingericht, geven de houten vloeren en tafels en schilderijtjes een geleefde en warme sfeer. Veel accessoires in Ierse stijl.

De zaak is gezellig vol. Achterin lage chesterfield-zitjes, gecombineerd met statafels met krukken. Het ziet er relaxed uit. Midden in de zaak een glazen hok voor de rokers, waar je niet voor je lol gaat staan, lijkt het. Rechts achter de bar zien we achter het glas in lood grote roodbruine tanks liggen. De Hertog Jan-biertanks. Ook de toiletten zijn in stijl. Granieten wasbakken, oude deuren, hier is aandacht aan besteed.’

‘We worden gastvrij ontvangen door een Engelstalige dame, die ons adviseert op het plateau te gaan zitten, daar is het iets rustiger. Aan de bar kan natuurlijk ook. We nemen plaats in de comfortabele leren stoelen. De bestelde Westmalle tripel is aan de koude kant, de bitterballen zijn perfect gegaard. De cola komt in een flesje, dat zien we graag. De bediening ziet er netjes uit in rode shirts en een sloof.’ Deze nieuwe jas past Paddy als gegoten.

Algemene informatie

Eigenaar: Baukje de Vries

Tweebaksmarkt 49, 8911 KW Leeuwarden

(058) 212 20 47

info@paddy.nl

www.paddy.nl

Reageer op dit artikel