artikel

90: De Klomp – Delft

Café

Soms blijkt dat je ziende blind bent’, begint ons jurylid zijn verslag. ‘Jaren heb ik als student in Delft rondgelopen en af en toe een kroegje aangedaan. Maar De Klomp… nooit van gehoord. Terwijl het al sinds 1652 gasten verwent, en dat is lang voordat ik begon met studeren.

90: De Klomp – Delft

De sfeer heeft wel iets uit die periode. Dit is het Delft van Jan Steen en Delfts blauw, en zeker niet de hightech kant van deze stad en zijn technische universiteit. Binnen in dit bruine café is het deze woensdagavond redelijk rustig. Wat heet, er is maar één andere gast aanwezig en die zit te roken. We worden dan ook vlot geholpen door de jonge dame aan de bar. Ze weet haar twijfelende gast met flair en overtuiging een mooi bier te adviseren. Eigenlijk zou ik nog eens terug moeten als het druk is.’

Dat laatste gebeurt. De Klomp geeft zijn echte karakter steeds meer bloot. Dit is geen hotspot, maar een ontmoetingsplaats voor de genieter, de liefhebber van bier en alles wat er omheen hoort. Buiten het monumentale karakter van de zaak staat gastvrijheid in een hoog vaandel. Veel vaste gasten koesteren De Klomp. Kijk maar eens op de website, waar gasten hun waardering voor gastvrouw Heleen niet onder stoelen of banken steken. Let ook eens op het riante aanbod jenevers. Een bijzonder café.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Bart van Leeuwen en Heleen Huis

Binnenwatersloot 5, 2611 BJ Delft

(015) 212 38 10

info@ bierhuisdeklomp.nl

www.bierhuisdeklomp.nl

Reageer op dit artikel