artikel

93: Tempelier – Nijmegen

Café

Nieuw in de lijst en stuivertje gewisseld met het Bascafé, van dezelfde eigenaar. Wat we in die zaak dit jaar misten, troffen we wel aan bij De Tempelier. Al sinds de jaren ’70 een begrip in Nijmegen. Gevarieerd publiek, met studenten en lieden die ooit hebben gestudeerd en nog regelmatig terugkomen om goede herinneringen op te snuiven. In de loop der jaren passeerden meerdere eigenaren de revue.

93: Tempelier – Nijmegen

Sinds een paar jaar staat Bas Neienhuijsen aan het roer. Een ervaren horecarot en al sinds zijn zeventiende actief in de Nijmeegse horeca. Begin jaren ’90 start hij in de Betouwstraat het Bascafé met vriendin Claudi Donderwinkel. Als een aantal jaren geleden De Tempelier te koop komt, hoeft hij er niet lang over na te denken dit instituut over te nemen. Hij herstelt het in oude luister. Na een opknapbeurt en wat kleine verbouwingen behoort het inmiddels weer tot de beste cafés van Nijmegen. De wat oudere bezoekers van het Bascafé weten de Tempelier inmiddels ook te vinden. Net als oud-wethouders en voormalige horecabazen trouwens.

Het Bascafé heeft de focus een beetje verschoven van de avond naar de nacht. Ook omdat de Tempelier dankzij de professionele medewerkers, het terrasje naast de deur en de altijd aanwezige klandizie, een concurrent is geworden. Neijenhuizen zit trouwens niet stil en is inmiddels met oud medewerker Tijl Verschuur ook eigenaar van café Faber in de stad. Nijmegen is blij dat De Tempelier weer positief op de kaart staat.

Algemene informatie

Gastheer: Bas Neienhuijsen

Molenstraat 95, 6511 HC Nijmegen

(024) 322 67 96

cafedetempelier@gmail.com

www.cafedetempelier.nl

Reageer op dit artikel