artikel

Mobiele training biedt volop inspiratie

Café

Voor de 11e keer organiseert Misset Horeca, in samenwerking met Lenting & Partners de mobiele horecatraining. De tweedaagse bustour gaat dit jaar langs tien inspirerende horecabedrijven in Flevoland.

Mobiele training biedt volop inspiratie

Op woensdag 7 en donderdag 8 april is Flevoland de plaats van handeling voor de jaarlijkse Mobiele Horecatraining. De tour gaat dit jaar door de jongste provincie van het land en doet hier een keur aan horecabedrijven aan waar veel te zien en te leren is. Niet voor niets is gekozen voor het thema ‘Boerenverstand’. Er zitten zowel familiebedrijven bij, als eenmanszaken en grote organisaties.

Op Dag 1 wordt er gestart bij de nummer 100 van de Café Top 100. De Rede van Dronten in Dronten van de no nonsens ondernemer Carl Jansen die meerdere bedrijven exploiteert. Vervolgens naar Hajé Restaurant De Lepelaar langs de rijksweg A6 bij Lelystad waar de volgende generatie klaar staat om het bedrijf over te nemen. Eigenaar en KHN-voorzitter Hajé de Jager zelf zal de groep even later zelf rondleiden in Lelystad bij Brasserie de Taveerne.

Op Urk wordt vervolgens een visbedrijf bezocht en zal eigenaar Henk Jan de Raat van Restaurant Het Achterhuis – gelegen boven de visafslag – de deelnemers ontvangen.

Hierna rijdt de bus door naar Emmeloord waar wordt ingecheckt bij één van de oudste horecabedrijven in de polder, Hotel Grand Cafe en Restaurant ’t Voorhuys (Nr. 37 in de Café Top 100) waar eigenaar Erik Hellendoorn zijn bedrijf zal laten zien.

Dag 2

Op de tweede dag zal tijdens het ontbijt in ‘t Voorhuys zeer waarschijnlijk ook Paul van Staveren van Restaurant Sonoy aanschuiven en vertellen over zijn nieuwe restaurant in de op een steenworp afstand van Het Voorhuys gelegen watertoren. De bus gaat vervolgens rijden richting Espel, waar de Ducdalf wordt aangedaan. Een multifunctioneel horecabedrijf met een verhaal. In Marknesse treffen we de familie Mulder in Discotheek CHEZ. Pater familias Louw bestiert daar samen met zijn ex-vrouw, huidige vriendin, kinderen en zijn schoonzoon een nieuwe moderne discotheek.

Lunchen doen we dan bij Brennels, het bedrijf van de Multimiljonair Bob Crebas die Marktplaats goed ten gelde wist te maken. Brennels is een compleet ander bedrijf, vanuit een heel ander gedachtegoed opgezet dan andere horecabedrijven. De dag wordt besloten met een goed glas bier, want in Kampen wordt een bezoek gebracht aan het bruine speciaalbiercafé De Stomme van Campen, gerund door de enthousiaste ondernemer David Lemstra die met zijn zaak dit jaar op 71 nieuw binnenkwam in de Café Top 100.

De prijs van deze inspirerende tweedaagse bustour bedraagt € 598,-(ex 19% BTW) per deelnemer. Opgeven kan via: www.lentingenpartners.nl. Kijk bij Trainingen / Mobiele Training of bellen, 024-3603060. Reageer snel want het motto is bekend: vol is vol.

Reageer op dit artikel