artikel

Koffie Top 100: de meningen van ondernemers

Café

Blij met een vermelding in de Koffie Top 100 of teleurstelling over een (te) lage plek. En wat vinden de koffieschenkende horecabedrijven van dit nieuwe initiatief van Misset Horeca? Een korte impressie aan de hand van een rondgang langs enkele ondernemers.

Koffie Top 100: de meningen van ondernemers

Wout Schroevers, Wooncafé Schroevers in Middelburg, plek 83

‘We zijn ingeschreven door onze koffieleverancier Cafema. In het begin was ik wel wat huiverig, want ik houd er niet van om met onze zaak op de voorgrond te treden. Laat ons ons ding maar doen. De leverancier wilde echter graag dat we de uitdaging zouden aangaan. We staan op plaats 83 en zijn de beste van Zeeland, achteraf ben ik dan ook zeer blij dat we hebben deelgenomen. We zijn al langer aan het bekijken hoe we meer kunnen gaan doen met koffie en barista’s, dit is een mooie stimulans. Deze ranglijst is een goed initiatief en wij gaan ons best doen om volgend jaar hoger te eindigen.’

Jan Pap, In den Volksmond in Ermelo, plek 59

‘We zijn in ons bedrijf ‘leuk bezig’ met koffie en vonden het een goed idee van onze koffieleveranvier Mocca d’Or om mee te doen aan de Koffie Top 100. Op die manier konden we kijken hoe goed dat leuk eigenlijk is. We zijn erg trots op onze notering, ook omdat bij ons iedereen alles doet. Dus niet alleen de koppen koffie, maar ook het gebak, het bier en de frisdrank. In het begin was het allemaal erg spannend, je wordt toch door een jury beoordeeld. We hebben er het een en ander aan gedaan, al ons personeel volgde bijvoorbeeld weer een training. Dit initiatief is goed voor de branche en het product, we zijn er trots op dat we erbij staan.’

Jan-Willem Keus, Coffee Star in Den Haag, plek 36

‘Coffee Star heeft tien vestigingen in Nederland. Den Haag is mijn woonplaats en daar ben ik het meest direct bij betrokken, vandaar dat ik in overleg met onze koffieleverancier Smit & Dorlas besloot om met die locatie mee te doen. De Koffie Top 100 is een manier om met de gehele branche het niveau van de horeca en het product koffie naar een hoger niveau te brengen, dat is ook een reden om deel te nemen. Waar hoop je op? Toen de bovenste veertig kwamen en wij nog niet waren genoemd, begon ik wel een beetje te zweten. Plek 36 is een heel mooie notering, zeker gezien het feit dat we nog niet zo heel lang open zijn. Nu op naar een positie bij de beste twintig.’

Vivian Gendt, Tazzina in Amsterdam, plek 77

‘Super dat nu ook bedrijven die geen alcohol schenken, onder de aandacht worden gebracht. Wij hebben geen alcoholvergunning en koffie is voor ons heel belangrijk voor de omzet. Onze koffieleverancier Caffe Kimbo deelde ons mede dat we waren aangemeld voor de Koffie Top 100. Oké leuk, was mijn reactie. In de uitnodiging voor dit evenement stond dat een plek bij de beste honderd geen zekerheid was, dat we ook een eervolle vermelding konden krijgen. Op dat laatste had ik gerekend en dan is plaats 77 heel mooi. We hebben niets speciaals gedaan in de voorbereiding, maar wie weet doen we dat volgend jaar. Als we nu al op plek 77 kunnen eindigen, ben ik benieuwd wat de mogelijkheden zijn.’

Klik hier voor de gehele ranglijst.

Reageer op dit artikel