artikel

Koffie Top 100 2014 nummer 61: De Pizzabakkers, Amsterdam

Café

Italiaanse koffiebonen zijn gemaakt om espresso mee te maken. Barista Daniël, die bij De Pizzabakkers de pistonmachine bedient, zet het jurylid dan ook een veel betere espresso voor dan een lungo.

Koffie Top 100 2014 nummer 61: De Pizzabakkers, Amsterdam
Koffie Top 100 2014 nummer 61: De Pizzabakkers, Amsterdam

In beide gevallen gezet met een melange die voor 
80 procent uit arabicabonen bestaat en 
20 procent robusta. De lungo is nog een tikje vlak en mist een fijne nasmaak, maar de espresso is mooi donker van kleur, pittig van smaak en de arabicabonen komen er mooi in naar voren. Met deze basis kan het bij de cappuccino eigenlijk alleen nog maar misgaan met het melkschuim. Dat gebeurt niet, al had de melk iets warmer mogen zijn. Verder is het prima toeven bij De Pizzabakkers. Knus smal pandje, leuk terras voor de deur. De huiskamer van de buurt.

Brander: Buscaglione;
machine: San Remo;
melk: Arla volle biologische melk;
koffie (lungo) €2; espresso €2; cappuccino €2,25.

 

Plantage Kerklaan 2, Amsterdam

Depizzabakkers.nl