artikel

Terras Top 100 2015 nummer 30 De Blauwe Pauw, Ossendrecht

Café

Het adagium dat de mensen het verschil maken, doet zeker ook bij De Blauwe Pauw opgeld. Natuurlijk, het terras van het restaurant dat hoort bij hotel en conferentieoord De Volksabdij – een oud werkklooster – ligt prachtig in het bos. Als we punten gaven voor ligging, dan had De Blauwe Pauw wellicht nóg hoger gestaan dan dit debuutjaar.

Terras Top 100 2015 nummer 30 De Blauwe Pauw, Ossendrecht

Het is echter zo dat we kijken naar vakmanschap en kunde en gelukkig zijn we ook daarvoor aan het goede adres, hier in het Brabantse Ossendrecht. Want waar we ook van onder de indruk zijn, is het personeel. Zelden een vriendelijker ontvangst gehad. En we zijn wat gewend.

Als we het terras betreden is een medewerker een tafeltje in de zon aan het schoonmaken waar net gasten vertrokken zijn. Met een brede glimlach nodigt ze ons uit op dat beste plekje van het terras. Gedurende het hele bezoek zit die glimlach op haar gezicht gebeiteld en ze weet hierdoor naast de bestelde drankjes ook nog wat te eten bij te verkopen. En wat kost die glimlach aan inkoop? Juist.

Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199
www.devolksabdij.nl/restaurant

Reageer op dit artikel