artikel

Terras Top 100 2015 nummer 39 Pelle’s, Deurningen

Café

De naam doet het niet direct vermoeden, maar Pelle’s is toch echt een Ierse pub, die ook nog eens op plek 83 in de Misset Café Top 100 prijkt. Oftewel, men is van alle markten thuis hier in Deurningen.

Terras Top 100 2015 nummer 39 Pelle’s, Deurningen

Bij aankomst worden we al aangenaam verrast. Het terras ziet er pico bello uit. Maar dan ook écht tot in de puntjes verzorgd: het meubilair lijkt zó uit de verpakking te komen. Het is niet druk en de enige aanwezige medewerker bedient het terras op geroutineerde en ontspannen wijze. Zo tussen Koningsdag in Bevrijdingsdag heeft ze speelse oranje accenten in kleding en haar. Daarnaast lacht ze voortdurend, waarmee ze een prettige en aangename sfeer weet te scheppen.

Ook neemt ze bij een tafel van acht de bestelling op zonder te schrijven. Dat blijkt inderdaad ook niet nodig, want ze serveert het vervolgens correct uit zonder te hoeven vragen wie wat had besteld. Ze loopt nooit met lege handen naar binnen en heeft zichtbaar plezier in haar werk. Je zou haast puur en alleen voor haar naar dit terras komen.

Hoofdstraat 9
www.pelles.nl

Reageer op dit artikel