artikel

Terras Top 100 2015 nummer 8 Wereldmuseum, Rotterdam

Café

We komen graag in de havenstad. Immers, thuis van de eerste winnaar ooit van de Terras Top 100. Nu gaan we op bezoek bij het Wereldmuseum. Gezeten op het terras van de lunchroom van dit museum heb je een machtig uitzicht op iconisch Rotterdam. Gelegen aan de Maas kijk je over het water op De Rotterdam van Rem Koolhaas en de Erasmusbrug.

Terras Top 100 2015 nummer 8 Wereldmuseum, Rotterdam

Kenmerkend voor de havenstad. Des te leuker is het feit dat het terras een compleet andere wereld lijkt. Ons jurylid noteert een zeer verzorgde oosterse uitstraling, met onder andere betonnen boeddhabeelden in oosterse bloemen.

Wat ons jurylid ook noteert en wat we beslist niet onvermeld willen laten: ‘Zelden heb ik zo’n mooi en verzorgd terras gezien, met uitermate vriendelijke medewerk(st)ers.’ Zo, die kunnen ze in Rotterdam in hun zak steken. Je kunt nog zo’n mooi terras neerzetten, adel verplicht wel. Dus als het ook nog eens goed onderhouden is, levert dat alleen nog maar bonuspunten op. En die hebben ze hier dubbel en dwars verdiend.

Willemskade 25
www.wereldmuseum.nl

Reageer op dit artikel