artikel

In the mix: The Bacon & Egg Martini

Café

Bekijk hier de ingrediëntenlijst en bereidingswijze van deze cocktail: The Bacon & Egg Martini.

In the mix: The Bacon & Egg Martini

Ingrediënten

  • 50 ml ‘bacon infused’ Jack Daniels
  • 20 ml ahornsiroop
  • 20 ml vers citroensap
  • 20 ml eiwit
  • 1 strip crispy bacon

Bereiding

Koel een coupe of martiniglas voor. Schenk de ingrediënten in een shaker, vul helemaal met ijsklonten. Shake hard (het eiwit moet gaan schuimen). Double strain in het voorgekoelde cocktailglas. Garneer met een strip crispy bacon. How to infuse: Bak zes strips bacon van slagerskwaliteit, dep droog. Stop deze in een (bijna) volle fles Jack Daniels. Schnk, na drie dagen op kamertemperatuur, de infused Jack Daniels over in een lege fles.
Recept: JJ Goodman (LCC)

Reageer op dit artikel