artikel

Mijn zomerbier: Skuumkoppe

Café 214

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbier. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is het onderscheid ten opzichte van de rest. Deze keer Nigel Siebelt, uitbater van café Zomerzorg in Hillegom en voormalig beste tapper van Nederland.

Mijn zomerbier: Skuumkoppe

Nigel Siebelt is eigenaar van café Zomerzorg in Hillegom. Een vaste gast in de Café Top 100. Daarnaast is hij al jaren jurylid bij de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op de Horecava. Gezien zijn uitgebreide kennis is één favoriete zomerbier moeilijk kiezen. ‘Maar als ik er maar eentje mag noemen ga ik voor Skuumkoppe.’

‘Mooi donker’

Siebelt’s café Zomerzorg heeft een mooie bierkaart met zo’n dertig bieren. De ondernemer kiest voor Skuumkoppe van de Texelse Bierbrouwerij als zijn favoriet. ‘Het is een mooie donkere weizen. Niet alleen verfrissend en dorstlessend, maar vooral ook qua smaak onvergelijkbaar met andere bieren, dat is écht de kracht van dit bier. Naast een mooie plek op de bierkaart, wordt Skuumkoppe in Hillegom ook aangeprezen op tafelkaartjes en door de medewerkers als om advies gevraagd wordt.’
Brouwerij: Texelse Bierbrouwerij, Oudeschild
Texels.nl

Reageer op dit artikel