artikel

Mijn zomerbier: Tank 7

Café 155

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbier. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is het onderscheid ten opzichte van de rest. Wij vroegen het ditmaal aan Sander van Veenendaal, eigenaar van De Lindehof in Soest en voormalig Heineken Wereldkampioen Tappen.

Mijn zomerbier: Tank 7

Als er iemand iets van bierbehandeling weet, is het Sander van Veenendaal. De Soester ondernemer en eigenaar van grand café De Lindenhof, werd in 2013 nog uitgeroepen tot beste Heineken-bartender ter wereld. ‘Tank 7 Farmhouse Ale, heerlijk in de zon.’

‘Pittig aroma’

Gevraagd naar zijn favoriet voor de zomer, wijkt Van Veenendaal uit naar de Verenigde Staten,
Kansas City om precies te zijn. ‘Ik vind Tank 7 Farmhouse Ale een heerlijk biertje voor in de zon.’ De Tank 7 Farmhouse Ale is bij de Boulevard Brewing Company tot stand gekomen toen de brouwers experimenteerden, op zoek naar traditionele Belgische saison-bieren. Tank 7 heeft een pittig, grapefruitachtig aroma met een bittertje. Met 8,5 procent, zit het aardig hoog in de alcohol voor een ‘zomerbiertje’. Van Veenendaal: ‘Het is wellicht niet de ultieme dorstlesser zoals een fris pilsje, maar het is wel lekker zacht.’
Brouwerij: Boulevard Brewing Company, Kansas City (VS)
Boulevard.com

Reageer op dit artikel