artikel

Terras Top 100 2016 nummer 12: De Dining, Vlieland

Café 1869

De provinciewinst van Friesland moeten ze aan de collega’s van ‘t Gerecht in Heerenveen laten, maar dit is wel het hoogstgenoteerde terras van alle Waddeneilanden. En die zijn in opkomst, getuige deze lijst.

Goed, ons jurylid dat naar Vlieland mocht, had een aardige reis voor de boeg, maar – zie deze twaalfde plek – vond het de ervaring mer dan waard. We treffen een groot terras, bestaande uit hoge en lage tafels en een grote loungebank. Op het zijterras staan aan twee kanten lage tafels. Het ziet er keurig en uitnodigend uit.

Zodra we gaan zitten, komt een medewerker enthousiast en energiek aangelopen. Die heeft er zin in, wij krijgen het ook. Als we om ‘een wijntje’ vragen wordt ons direct de keuze geboden uit verschillende soorten. Netjes. Hetzelfde geldt voor onze tafelgenote die een alcoholvrij biertje wenst. Het gaat écht heel goed en de dame, we vermoeden de eigenaresse, geeft ons écht het gevoel welkom te zijn. We worden ook deels geholpen door een jongeman, waarvan we vermoeden dat hij nieuw is. Hier en daar gaat het wat stroef, maar we zijn ooit allemaal eens in de horeca begonnen, nietwaar? Het belangrijkste: hij is heel vriendelijk en komt er wel. De Dining is er al.

Havenweg 70
Dedining.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel