artikel

Terras Top 100 2016 nummer 31: Strandzuid, Amsterdam

Café 1232

Het is natuurlijk niet de meest logische locatie voor een strandtent, de achterkant van het RAI-complex in Amsterdam. Toch is het hier waar Strandzuid alweer een paar jaar furore maakt als hippe hotspot.

‘Wat een fantastisch terras! Zoveel keus in welke setting je wil: loungemeubilair, biertuin, ligbedden op het zand, zitzak aan het water, gewoon aan één van de tientallen tafeltjes. Fijne plek’, is de mening van het jurylid die hier nog niet eerder was. Als deze het terras betreedt, is het simpelweg druk. Overal zitten, hangen of staan gasten. Een begroeting blijft in eerste instantie dan ook afwezig. Dat is te begrijpen. Toch worden we snel ‘gespot’ en dan blijkt dat hier hardwerkend, kundig en vriendelijk personeel in dienst is. De gevraagde ijsthee is in liefst vier varianten voorhanden. Bij het weghalen van de lege borden wordt meteen gevraagd of we nog iets willen drinken. ‘Niet opdringerig, maar juist attent.’ En leuk, de gedrukte menukaart heeft iedere maand een recente foto op de voorkant.

Europaplein 22
Strand-zuid.nl

Reageer op dit artikel