artikel

Terras Top 100 2016 nummer 47: De Walrus, Sneek

Café 302

Net als de vestiging in Leeuwarden (op plaats nummer 16), ging ook De Walrus in Sneek begin dit jaar in andere handen over. En ook hier lijkt van grote veranderingen geen sprake.

Het terras bestaat eigenlijk uit drie gedeelten, een deel tegen de gevel aan de voor- en de zijkant, en een ander deel aan de overkant van de straat. Tegenover het zijgedeelte zijn dit lange houten loungebanken met kussens, aan de voorkant staan de tafels en stoelen op een bruggetje aan het water.

Om hier te komen, moet de bediening soms knappe capriolen uithalen. Nogal wat fietsers passeren hier en vooral de scholieren onder hen, kijken hierbij niet altijd goed uit. Niet zelden is er meer oog voor de smart-phone in de hand dan voor de drukte op het wegdek. Gelukkig is de bediening het gewend en kijkt die wel goed uit als er weer een dienblad vol drankjes naar de overkant wordt gedragen. Hier wordt solide kwaliteit geboden. Het bestelde broodplankje is smakelijk en combineert uitstekend met de Chouffe Soleil die erbij wordt gedronken.

Leeuwenburg 11
Dewalrussneek.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel