artikel

Terras Top 100 2016 nummer 49: Captain Cook’s

Café 261

Al jarenlang een vaste waarde in deze lijst en vorig jaar zelfs uitgeroepen tot het beste terras van de provincie. Dit jaar moeten er een paar plaatsen worden ingeleverd.

Een directe verklaring daarvoor is pas terug te vinden aan het einde van het juryrapport. Dat begint met: ‘Vriendelijk ontvangen. Op het terras was geen tafel meer vrij, maar we konden plaatsnemen op de loungebank. Heerlijk gezeten, fijn plekje.’

Dit is inderdaad een bijzonder gastvrij terras. Gesitueerd in de binnentuin van dit bedrijf, valt het aan de voorkant van het pand niet direct op dat je er achter comfortabel ‘een terrasje kunt pakken’. De begroeting bij binnenkomst is hartelijk en de dame die deze ontvangst voor haar rekening neemt, vraagt gelijk wat we willen drinken. ‘Het begroeten, bestellen en afrekenen verloopt prima.’ Maar dan komt het: ‘Wel leek het alsof de zaak een beetje is overvallen door de drukte. Het was beter gegaan als er iets meer personeel aan het werk zou zijn geweest. Nu was de medewerkster af en toe een beetje te druk, wat ten koste ging van de uitleg over de speciaalbiertjes.’ Het is slechts een goed bedoelde tip.

Markt 17
Captaincooks.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel