artikel

Terras Top 100 2016 nummer 63: De Poort, Leiden

Café 385

Het terras van visbrasserie De Poort is deels gelegen in een monumentale stadspoort aan het water. Het is ruim, met modern meubilair en een bijzondere glazen pui, zo omschrijft de rapporteur dit Leidense terras. We worden er geholpen door een medewerker die vriendelijk, ontspannen en professioneel werkt.

Nadat we zijn gaan zitten, worden we direct geholpen. We bestellen wat te drinken en geven aan dat we ook de lunchkaart willen zien. Consumpties en kaart arriveren binnen een minuut. ‘Waarop is de keuze gevallen?’, vraagt de medewerker vriendelijk. De wijn die we bestellen, wordt vlot gebracht en netjes uitgeserveerd. Het glas is perfect schoon. Zo zien we het graag.

De medewerker doet zijn werk met plezier en flair en – om er maar even een flauwe woordspeling in te gooien – hij voelt zich als een vis in het water. Ook is hij niet te beroerd om gasten aan een andere tafel die kreeft hebben besteld, de werking van kreeftvork en -tang uit te leggen. Ook het afrekenen verloopt hier soepel en snel. We kunnen aan tafel afrekenen met onze pinpas. Zonder dat we erom hoeven te vragen, is de rekening voorzien van een bon. Fijn!

‘Hier is het vanaf de opening tot aan de afsluiting goed zitten’, zo luidt de eindconclusie van de jury dan ook. Geinig detail voor een visbrasserie: bij de bon, die netjes op een metalen tray met eigen flyer komt, worden niet alleen pepermuntjes, maar ook Fishermans’s Friend geserveerd.

Haven 100
Poort.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel