artikel

Terras Top 100 2016 nummer 65: De Haven van Huizen, Huizen

Café 539

Restaurant De Haven van Huizen ligt, hoe kan het ook anders, aan de haven in Huizen. Het monumentale pand is over de volle breedte voorzien van een veranda, en aan de overkant van de weg aan het water ligt, goed van de weg afgesloten, een tweede terras.

Grote parasols bieden op zonnige dagen broodnodige schaduw, en door gebruik te maken van een buffetkar hoeven medewerkers niet voor elk wissewasje de straat over. Het meubilair en parasols zijn in prima staat, de houten tafels netjes – op een enkel glas van een al vertrokken gast na.

De medewerkers zijn attent, vriendelijk en staan direct aan tafel om een bestelling op te nemen.
We worden blij verrast met de parate wijnkennis van de dame die ons bedient, en als we dan ook de wijn eerst nog mogen proeven voor een heel glas wordt ingeschonken, zijn we helemaal gelukkig: zó hoort het.

Havenstraat 81
Haven-van-huizen.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel