artikel

Terras Top 100 2016 nummer 68: ’t Ankertje, Enkhuizen

Café 1672

De typering ‘legendarisch’ gaat wat ver, maar bekénd is ‘t Ankertje in Enkhuizen toch zeker. Vooral vanwege het Schipperscafé, maar het mooi aan het water gelegen terras mag er ook zijn.

Terras Top 100 2016 nummer 68: ’t Ankertje, Enkhuizen

Het uitzicht op bootjes die de oude haven in willen, de oude toren Drommedaris en een fraai ophaalbruggetje doen veel voor de entourage. En dat de jury op een wat grijze, kille dag komt, kun je de medewerkers niet aanrekenen. Die doen enorm hun best het de rapporteur naar de zin te maken. ‘De medewerker was vriendelijk en dacht mee. Hij stelde voor om binnen te zitten, waar het warmer en aangenamer was, maar toen we toch buiten wilden zitten, zette hij de terrasverwarming voor ons aan.

Het terras was erg rustig maar de medewerker liet regelmatig zijn gezicht zien en informeerde of wij nog wat wilden bestellen. Dat we binnen moesten pinnen, omdat de mobiele pinterminal niet was opgestart – ze hadden immers geen terrasgasten verwacht – is ze vergeven. De ervaring was top.’

Dijk 6
Cafe-ankertje.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels