artikel

Terras Top 100 2016 nummer 71: Vito, Alkmaar

Café 354

Aan één van de vele watertjes in het centrum van Alkmaar ligt Italiaans restaurant Vito, met – aan het water uiteraard – een fijn terras. De Turfmarkt is door de bomen een schaduwrijke straat, waardoor op mooie dagen de terrassen met meer zon iets verderop eerder vol zitten.

Terras Top 100 2016 nummer 71: Vito, Alkmaar

De nadruk ligt bij Vito, dat pas vanaf 14.00 uur (vrijdag en in het weekeinde vanaf 12.00 uur) open is, dan ook op het eten, maar het terras is zeker de moeite waard.

Prima meubilair, dat schoon en netjes is een comfortabel zit. De medewerkers zijn vriendelijk en correct, al zouden ze actiever aan bijverkoop mogen doen. Want op de kaart staan mooie Italiaanse gerechten met veel huisgemaakte onderdelen. Bier wordt netjes getapt en afruimen gaat snel en accuraat, zodra gasten zijn vertrokken. Ook leuk: bij het afscheid was het niet het gebruikelijke ‘dank u en tot ziens’, maar ‘veel plezier nog’, wat op een zonnige en warme zaterdag natuurlijk heel toepasselijk is.

Turfmarkt 9
Restaurant-vito.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel