artikel

Bier en spijs: Lagunitas met pizza

Café 581

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 5 van deze serie: Geert Minnart, directeur horeca van Heineken: Lagunitas met pizza.

Bier en spijs: Lagunitas met pizza

‘Onlangs heb ik voor het eerst de IPA van Lagunitas geprobeerd’,  vertelt Geert Minnart, horecadirecteur van Heineken. ‘Deze kenmerkt zich door een  goede gebalanceerde smaak. Het hoppige karakter zorgt voor tonen van tropische citrus zoals mango, grapefruit en mandarijn en een licht bittere afdronk terwijl het mout zorgt voor subtiele zoete karameltonen.’ De IPA heeft volgens Minnart een terechte comeback gemaakt in Nederland. ‘En die van Lagunitas vind ik een echte toevoeging aan het huidige aanbod. De hoppige smaak is aanwezig maar overheerst niet door het mout. Dit maakt het een heerlijk drinkbaar speciaal bier met een uniek karakter.’

Wat eten we erbij?

‘Door de hoppige en uitgesproken smaak, is het aan te raden te kiezen voor gerechten met veel smaak zodat het de smaken van het eten niet overheerst maar juist intenser maakt. Het is bijvoorbeeld lekker met diverse kazen of pittige gerechten. Maar ook pizza’s en verschillende soorten vlees kunnen er prima bij geserveerd worden.’

Reageer op dit artikel