artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 20: Hugo Gorinchem, Gorinchem

Café 2981

Bijzonder voor een espressobar: eigenaresse en barista Marloes Koster lust geen espresso! Ze beoordeelt aan crema en doorlooptijd of een espresso goed is gezet. Nu is ze niet tevreden, pas de 7e (of 8e, alles wordt met dubbele filterdrager gezet) is goed genoeg voor de jury: prachtig tijgervel en een mooi elastische crema.

Koffie Top 100 2016 nummer 20: Hugo Gorinchem, Gorinchem

Het mondgevoel is romig zalvend, de smaak vol van chocoladetonen. Voor zwarte koffie wil Koster af van lungo, liever filterkoffie uit een Bunn. De cappuccino komt met één van de mooiste latte arts die we zagen dit jaar, 80 procent van de bestelde dranken is hier cappuccino of latte. Koster en haar man Robbert begonnen Hugo zeven jaar geleden hier in Gorinchem. Daar kwamen Oosterhout en Meerkerk bij. Vorig jaar verkochten ze ‘Oosterhout’, die wordt nu gefranchised. ‘We willen nog wel meer zaken franchisen. Niet méér eigen zaken, dat is te druk.’

Grote Markt 24, Gorinchem
Espressobar-hugo.nl

Brander: Illy; machine: Kees van der Westen Spirit triplette; melk: Campina vers; koffie (lungo) €2,60; espresso €2,40; cappuccino €2,90.

Reageer op dit artikel