artikel

In the mix: Deconstructed Negroni

Café

Deze cocktail is een deconstructed variatie op de Italiaanse Negroni
cocktail. Het recept is van Cocktail Professor.

In the mix: Deconstructed Negroni

Cocktail
* 2 dashes Angostura Bitters
* 20 ml Martini Rosso
* 10 ml Crème de Cassis
* 30 ml Gin
* Overgieten met Campari foam

Campari foam
* 3 gr sucro (zorgt dat twee stoffen die elkaar van nature afstoten, bijvoorbeeld water en vet, zich wel binden)
* 100 ml Campari
* 100 ml Cointreau
* 100 ml water

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de foam in een kom of pan. Gebruik een handblender om de foam te genereren. Laat het even rusten terwijl je de cocktail maakt.
Voeg de Martini Rosso, Crème de Cassis, Gin & Angostura Bitters in een mixing glass met ijs en stir totdat de goede balans is gevonden. Top de cocktail af met de gemaakte Campari foam.