artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 46: Tres Luxx, Valkenburg a/d Geul

Café

Bij Tres Luxx proefde het jurylid naar eigen zeggen ‘de voor mij beste café crème van deze juryronde’. Een mooie opsteker voor mede-eigenaar Roy Geelen die het beste uit zijn oude Cimbali-machine haalt.

Koffie Top 100 2016 nummer 46: Tres Luxx, Valkenburg a/d Geul

De koffies worden hier bereid met de Mestreechter Mix van BlancheDael. Ooit – zo wil het verhaal – per ongeluk ontstaan doordat Nol, de legendarische oud-eigenaar van topcafé De Bóbbel in Maastricht, per ongeluk de Araba- en Mocca Turc-melanges met elkaar vermengde. Een smakelijke voltreffer die tot op de dag van vandaag veel wordt verkocht. Het zorgt voor een zoete koffie met een romig mondgevoel. ‘Fruit, bloemig, karamel. Mooie zachte koffie.’ Geelen houdt in een schriftje bij hoe de koffie smaakt en of deze nog overeenstemt met het gewenste smaakprofiel. Compliment aan Blanche Dael dat de schriftjes verstrekt en ondernemers zó stimuleert om koffie op een (nog) hoger plan te brengen.

Th. Dorrenplein 18A, Valkenburg a/d Geul
Tresluxxgrandcafe.nl

Brander: Blanche Dael; machine: La Cimbali; melk: Campina vers; koffie (lungo) €2; espresso €2; cappuccino €2,30.