artikel

Cocktailrecept: Red Sangria

Café 630

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen vroeg Misset Horeca Amsterdamse bars die mee hebben gedaan aan de Amsterdam Cocktail Week naar hun favoriete zomercocktail. Hieronder één van deze cocktails: de licht spicy cocktail ‘Red Sangria’ van Pikoteo.

Cocktailrecept: Red Sangria

Een aantal bars in Amsterdam bereidden tijdens Amsterdam Cocktail Week zomercocktails. Deze eerste editie werd georganiseerd door bartenders Tess Posthumus, Timo Janse, Kevin Kroon en Albert van Beeck Calkoen. Eén van deze zonnige cocktails is de Red Sangria van Pikoteo. Hieronder het cocktailrecept.

Bar: Pikoteo
Cocktail: Red Sangria
Bartender: Florian Stallinga & Robert Capiau
Omschrijving cocktail: Pikoteo’s Red Sangria is een uniek recept van Rye whiskey, Cointreau, Rioja rode wijn en enorme hoeveelheden vers fruit (waarvan veel tropisch). Dit samen lang laten trekken.

Ingrediënten

• 150 ml sangria mix (Pikoteo’s recept)
• 15 ml limoensap
• 20 ml frambozen puree
• vers fruit (framboos, blauwe bessen, sinaasappel en aardbei)
Voor de garnering: passievrucht en muntblaades

Bereiding

Voeg alle ingrediënten samen en shake flink hard zodat je een mooie schuimlaag krijgt. Schenk het daarna in het glas. Maak het af met een ½ passievrucht, muntblaadjes en een lange lepel als garnering.

Reageer op dit artikel