artikel

Recept Jajem-cocktail: Red Light Mule met gembersmaak

Café 743

Sinds de mannen van Jajem het jenevermerk een tijdje geleden op de markt brachten, is de reputatie van het ouderwetse drankje met 180 graden gedraaid. Naast het klassieke Kopstootje van Jajem is deze zachte jenever ook geschikt om te drinken in andere combinaties. Zo ontstond de allereerste Jajem-cocktail: de Red Light Mule.

Recept Jajem-cocktail: Red Light Mule met gembersmaak

De Red Light Mule wordt in een American Red Cup geserveerd en heeft zijn naam te danken aan de Amsterdamse twist die het drankje aan de bekende Moscow Mule geeft. De cocktail wordt uiteraard verkocht in de Kopstootbar, maar nu Jajem online en bij verschillende slijterijen in Amsterdam verkrijgbaar is, is het ook mogelijk de zomerse cocktail zelf te maken.

 Red Light Mule met Jajem en gembersmaak

Ingrediënten:
• 50 ml Jajem
• Old Jamaica Ginger Beer
• 2 partjes limoen
• munt
• 1 dash Angostura bitters
• ijs

Bereiding:
Vul een American Red Cup met ijs en voeg een shot Jajem toe. Top dit vervolgens af met Old Jamaica Gingerbeer en knijp het sap van de twee partjes limoen uit. Stir het geheel. Garneer ten slotte met de limoen, een takje platgeslagen munt voor een frisse geur en voeg een paar druppels angostura bitter toe.

Reageer op dit artikel