blog

Bootcampblog Omar Dahak: ‘Reken rustig meer, maar maak het waar

Café

Bij Satelliet Meubelen in Breda vond op maandag 10 maart de Misset Horeca Terras Bootcamp plaats. Ruim driehonderd deelnemers woonden sessies bij, gingen aan de slag met terrassen en kregen uitgebreide mogelijkheden tot netwerken. De vijf sessies waren Keuken, Inspiratie, Logistiek, Communicatie en Personeel. Alle sessieleiders kijken in een blog terug op hun ervaring van die dag. Wat viel hun op en wat hebben zij ervan opgestoken? In deel I, Omar Dahak, mede-eigenaar van tweevoudig Terras Top 100-winnaar De Boterlap in Harderwijk.

Bootcampblog Omar Dahak: ‘Reken rustig meer, maar maak het waar

Ik heb de sessie ‘Keuken’ begeleid waarbij de nadruk uiteraard lag op terras. Hierin heb ik uitleg gegeven over het food- en terrasconcept van De Boterlap. Ik wilde deelnemers laten zien hoe eenvoudig je eigenlijk de gast goed tot dienst kunt zijn, door middel van puurheid, uitstraling op je kaart en voor kwaliteit te staan. Lok de gast met bijzondere producten naar je toe, en vermeld deze op de kaart. Wat daarbij belangrijk is: durf keuzes te maken om onderscheidend te zijn. Ga voor kwaliteit ten opzichte van de concurrentie, kook vers en voorkom eenheidsworsten in je gerecht en geef ze een identiteit mee. Reken daar gerust iets meer voor. Maar maak het verschil wel waar.’

Interactie met deelnemers

‘Er werden veel vragen gesteld en het is duidelijk dat er behoefte is aan ‘on-the-job hulp’ voor het maken van een goede terraskaart. Ik ontving een aantal complimenten omdat het deelnemers aansprak hoe we bepaalde zaken tot uiting brengen en welke keuzes we maken. Het viel me op dat er nog wel veel vragen zijn bij deelnemers over de manier waarop ze het terras onder controle kunnen krijgen. Vaak liggen totaal andere volumes, maar ook routing en logistiek hier aan ten grondslag. Daarnaast is het terras niet voor iedereen hun voornaamste onderdeel binnen hun organisatie en worden investeringen ten aanzien hiervan uitgesteld.

Leuke setting

Al met al vond ik de informele setting van de Terras Bootcamp erg leuk, hierdoor krijg je veel meer interactie met je publiek. Het vijf keer herhalen van de informatie, vijf sessies achterelkaar, viel me niet mee. Op een gegeven moment weet je even niet meer of je zaken nu wel of niet behandeld hebt in deze of de voorgaande sessies. Maar  al met al, erg leuk. Het voornemen dieper op de materie in te gaan, wellicht in een soort terrasacademie, lijkt me een mooie vervolgstap.’

Discussieer mee op Misset Horeca Connect over Terras.

Schrijf je hier in voor de Misset Horeca Terras Top 100.

Reageer op dit artikel