blog

De kracht van samenwerken met lokale ondernemers

Café

Voordat Coffeelicious haar deuren opende, hadden wij al besloten dat wij voornamelijk wilden samenwerken met lokale ondernemers. Wij vinden het belangrijk dat lokale ondernemers elkaar steunen en vinden het onnodig auto’s van ver te laten rijden terwijl om de hoek van de straat prima producten verkrijgbaar zijn. Maar het succes van samenwerken met lokale ondernemers is nog veel groter dan we vooraf hadden ingeschat.

De kracht van samenwerken met lokale ondernemers

Onze kaas komt van de lokale kaasboer, Gert Jan de Kaasboer. Zelfs op zondag wanneer zij gesloten zijn, rijden ze naar de winkel om clotted cream te brengen. Wie had verwacht dat een leverancier dat zou doen? Wanneer ik spontaan brie te kort kom en geen personeel kan missen om naar hen toe te wandelen dan staan zij binnen vijf minuten voor de deur. Die service is onbetaalbaar.

Onze groenten komt van de In den Bogaerd, een groenteboer aan de andere kant van de stad en werkelijk toppers! Ik stuur hen in de vroege uren een berichtje en zij bezorgen twee uur later alle producten vers. Ze bellen wanneer ze denken  als ik advies kan gebruiken en ze rijden ook langs om nog één product te  brengen dat ik was vergeten te bestellen.

We werken samen met een lokale thee – en koffie leverancier, Sensation Tea en Goppion. Beiden staan altijd voor ons klaar. Ook hen kan ik op zondag een smsje, email of facebookbericht sturen. Samen met de eigenaren van Goppion heb ik om 01.00 uur ’s nachts hun Italiaanse koffiekar  staan poetsen op een Festival. Een kar die ik zonder tegenprestatie mocht gebruiken. Ook hier is de service onbetaalbaar.

Alleen ons brood komt van verder en ik troost me met het idee dat het Vlaams Broodhuys toch al naar Dordrecht reist voor andere ondernemers. Het is geweldig brood en ook zij leveren service zoals ik gewend ben van de lokale ondernemers. Ze bellen mij wanneer ze geen bestelling per email hebben ontvangen (altijd dus!) en wanneer ik brood wil af bestellen omdat de Kerstmarkt door het weer een dag niet kon doorgaan dan regelen zij dat ook.

Je merkt dat service bijzonder belangrijk is en het samenwerken met lokale ondernemers maakt het wat makkelijker om deze service verleend te krijgen. We zijn gezegend met onze lokale ondernemers en het is ook nog geweldig voor ons netwerk. Onze leveranciers zijn net zo enthousiast over ons als wij over hen. Zij leveren ons daarnaast heel veel klanten aan. Als ik een Coffeelicious elders in het land zou beginnen dan zou ik daar dus opnieuw gaan samenwerken met lokale ondernemers.

Reageer op dit artikel