blog

Terrascocktail: groot glas, veel ijs

Café 1178

Wat kregen we op de redactie veel vragen op onze winactie binnen. Super! Heel leuk om te zien dat er zo veel interesse is in cocktails en voor mijn boek. Zo leuk zelfs dat ik heb besloten om jullie vragen de komende weken mee te nemen op MissetHoreca.nl.

Terrascocktail: groot glas, veel ijs

Alle vragen worden dus beantwoord, en drie gelukkige inzenders ontvangen mijn boek. ‘Cocktails met Tess’. Dat zijn: Marloes van de Pol, Eva Barendse en Mark Godschalk. Van harte. Laat ik maar meteen beginnen met het beantwoorden van één van de drie winnende inzendingen. Die bestond uit twee vragen.

Cocktailvraag 1: Waar scoor je meer mee, een cocktail met veel handelingen en skills of eentje met weinig handelingen maar perfect uitgevoerd?

Dat ligt er natuurlijk een beetje aan bij wie je wilt scoren. Stel dat je indruk wilt maken bij een gast die op het terras zit en zin heeft in iets anders dan een biertje. Dan is mijn voorstel om een lekkere frisse cocktail te serveren in een groot glas vol met ijsblokjes. Niet te sterk, niet te zwaar en ook niet te zoet. Het is in dit geval belangrijker dat deze cocktail snel op tafel komt dan dat er ontzettend veel bereidingstechnieken in zitten.
Maar stel nou dat je een gast hebt die uitgebreid aan het tafelen is en je wilt iets speciaals aanbieden in plaats van een dessert of likeurtje naast de koffie. Dan kun je meer handelingen verrichten. Natuurlijk moet het geen uren duren, maar met een goede mise-en-place kun je in dit geval wel een lastiger te bereiden cocktail serveren. Misschien zelfs wel een foodpairing maken met het dessert dat straks op tafel komt.

Cocktailvraag 2: Hoe gebruik je het beste kruiden en specerijen?

Sommige kruiden moet je breken, verwarmen, fijnmalen, roosteren of juist intact houden. Je kunt
likeuren, siropen, infusions en nog veel meer maken van verschillende kruiden en specerijen. Maar wil je ze simpelweg gebruiken in de vorm waarin je ze in het keukenkastje hebt staan, kun je ze vaak het beste even in je shaker tin muddlen om ze vervolgens mee te shaken met de rest van de ingrediënten. Gebruik bij het uitschenken dan wel een fine strainer zodat je niet allemaal stukjes in het drankje krijgt

Reageer op dit artikel