nieuws

‘”Ontvoerde” kroegbaas ging vrijwillig mee

Café

De kroegbaas, die volgens eigen zeggen begin dit jaar op Texel is ontvoerd, heeft gelogen. Hij is vrijwillig meegegaan in een taxi. Dat zegt de 19-jarige man die verdachte is in de zaak.

Twee weken geleden werd Texel opgeschrikt over het verhaal van de ontvoering van de Texelse horecaondernemer M.K. Hoeba. Hoeba zou in de nacht van 6 tot 7 januari door meerdere mannen zijn ontvoerd, omdat hij een geschil had met een medewerker over het uitbetalen van het salaris. Hij werd naar diverse locaties vervoerd, waaronder zijn huis en de bank, om geld te regelen.

’Ik was het zat’
Deze week kreeg de internetredactie van Misset Horeca een e-mail van de 19-jarige verdachte van de ontvoering. Hij laat weten dat M. K. Hoeba liegt. ‘Ik was al twee weken bezig om mijn geld te krijgen, maar dat lukte niet. Ik was het gewoon zat. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Er is niets gebeurd van alles wat hij heeft gezegd. Hij maakt het erger dan het is’, aldus de verdachte, die uiteindelijk 600 euro kreeg betaald voor, volgens eigen zeggen, 160 uur werk.

Volgens de 19-jarige man, die als bedrijfsleider werkte in het café, heeft Hoeba tegen de politie en de media gelogen. ‘Hij neemt nu een slachtofferrol in. Maar hij heeft een valse aangifte gedaan’, aldus de verdachte in het Noordhollands Dagblad.

Zie ook:
Texelse kroegbaas ontvoerd

Ontvoerde kroegbaas ging vrijwillig mee

Reageer op dit artikel