nieuws

Loungebar groeit uit zijn jas

Café

Loungen is populair bij jongeren. Zo populair dat loungebar De Zen in Oostvoorne geregeld 80 mensen moet teleurstellen omdat ze er niet meer in kunnen. De eigenaar van De Zen wil daarom gaan verhuizen naar een groter pand.

De Zen gaat mogelijk verkassen naar het pand waar nu partycentrum De Burght in is gevestigd. Gaby Tschin van De Zen zegt: ,,De animo voor onze zaak is zo groot, we moeten iets doen.’’ De loungebar is de afgelopen maanden razend populair geworden onder zeer veel jongeren uit de wijde omtrek van Oostvoorne.

Dat leidt ertoe dat de zaak op zaterdagavond om elf uur vaak vol is. Tschin: ,,Het gevolg is dat we mensen moeten weigeren. Dat geeft een bepaalde overlast aan de buurt en dat willen we zoveel mogelijk tegengaan.’’

Een verhuizing naar het grotere partycentrum zou een oplossing zijn, denkt Tschin. ,,De vraagprijs is al rond, er is alleen wel één grote maar: de isolatie.’’ De eigenaar wil het pand net zo geluidsdicht maken als de huidige Zen. ,,Verhuizen is leuk, maar niet als we de buren daarmee wegjagen.’’

Reageer op dit artikel