nieuws

Dudok achter tralies

Café

Tralies sieren de vestiging van een nieuwe Dudok. In Arnhem betrekt het van origine Rotterdamse horeca-concern het Van Ranzow-bankgebouw om er een stadscafé te exploiteren. Vlak naast de bekende Eusebiuskerk en aan het Marktplein. Arnhem is na Rotterdam en Den Haag de derde stad die een stadscafé krijgt met de naam van de beroemde architect (1884-1974).

De spijlen van het voormalige bankgebouw waren punt van discussie binnen de Dudok-directie, zegt bedrijfsleider Robert Wittenberg (30). Die functie vervult de voormalig student bedrijfskunde nu nog in Rotterdam, maar binnen afzienbare tijd in de Gelderse hoofdstad. ‘Ik vind het persoonlijk niet erg dat de tralies blijven, die horen bij het gebouw’, aldus Wittenberg.

Het horecaconcern moest heel wat hindernissen nemen bij het omvormen van het rijksmonument tot een grootschalige horecagelegenheid. En het zal er volgens Wittenberg om spannen of de zaak, zoals gepland, vlak voor Koninginnedag opengaat. Vanwege de monumentale status van het pand moest de Dudok-directie rekening houden met diverse eisen en wensen van de Rijksmonumentendienst en de gemeente Arnhem. Maar toch kwamen sommige eerst onbespreekbare zaken er doorheen. ‘We hebben toestemming voor het realiseren van een nieuwe hoofdingang aan het plein. Ook mag er neonlicht aan de gevel komen. Onder meer ons logo, het Dudok-mannetje, en twee schilden van huisbrouwer Grolsch.’

Als het oplossen van een ander probleem, het terras, ook zo vlot loopt, heeft Dudok geen klagen. ‘De terrasvergunning is rond, maar we moeten nog wel overleg plegen met de marktmensen over de opstelling tijdens de vrijdagmarkt. En met de gemeente over de vrij te houden stroken voor ambulances en brandweer. Ik ga er vanuit dat de partijen daar wel uit zullen komen.’

De verbouwing van het oude bankgebouw, waar voorheen een filiaal van de kledingketen America Today in zat, kostte zo’n 900.000 euro. Een pittige investering voor een stad waar de horeca het al lange tijd erg moeilijk heeft. Wittenberg: ‘Arnhem is gekozen omdat het een erg sterke regiofunctie heeft. Bovendien is het de vijfde winkelstad van Nederland. De gemeente heeft al gezegd blij te zijn met onze komst.’

De spijlen van het voormalige bankgebouw waren punt van discussie binnen de Dudok-directie, zegt bedrijfsleider Robert Wittenberg (30). Die functie vervult de voormalig student bedrijfskunde nu nog in Rotterdam, maar binnen afzienbare tijd in de Gelderse hoofdstad. ‘Ik vind het persoonlijk niet erg dat de tralies blijven, die horen bij het gebouw’, aldus Wittenberg.

Het horecaconcern moest heel wat hindernissen nemen bij het omvormen van het rijksmonument tot een grootschalige horecagelegenheid. En het zal er volgens Wittenberg om spannen of de zaak, zoals gepland, vlak voor Koninginnedag opengaat. Vanwege de monumentale status van het pand moest de Dudok-directie rekening houden met diverse eisen en wensen van de Rijksmonumentendienst en de gemeente Arnhem. Maar toch kwamen sommige eerst onbespreekbare zaken er doorheen. ‘We hebben toestemming voor het realiseren van een nieuwe hoofdingang aan het plein. Ook mag er neonlicht aan de gevel komen. Onder meer ons logo, het Dudok-mannetje, en twee schilden van huisbrouwer Grolsch.’

Als het oplossen van een ander probleem, het terras, ook zo vlot loopt, heeft Dudok geen klagen. ‘De terrasvergunning is rond, maar we moeten nog wel overleg plegen met de marktmensen over de opstelling tijdens de vrijdagmarkt. En met de gemeente over de vrij te houden stroken voor ambulances en brandweer. Ik ga er vanuit dat de partijen daar wel uit zullen komen.’

De verbouwing van het oude bankgebouw, waar voorheen een filiaal van de kledingketen America Today in zat, kostte zo’n 900.000 euro. Een pittige investering voor een stad waar de horeca het al lange tijd erg moeilijk heeft. Wittenberg: ‘Arnhem is gekozen omdat het een erg sterke regiofunctie heeft. Bovendien is het de vijfde winkelstad van Nederland. De gemeente heeft al gezegd blij te zijn met onze komst.’

Reageer op dit artikel