nieuws

Opstand tegen huurprijzen InBev

Café

Horecaondernemers in Breda zijn in opstand gekomen tegen bierbrouwer InBev. De ondernemers zijn woedend over de in hun ogen exorbitante huurverhogingen die InBev heeft aangekondigd. De huurprijzen stijgen met 20 tot bijna 50 procent.

Dat meldt BN/DeStem. De sterke prijsverhoging is het gevolg van een nieuw pachtcontract dat InBev in 2006 sloot met De Pree Holding, de eigenaar van ongeveer dertig zaken in Breda.

Melkkoe

Afgelopen weekend verzamelden de getroffen ondernemers zich in het centrum van Breda. Ze kunnen er maar niet over uit dat InBev de huren per 1 juni met 20 tot bijna 50 procent gaat verhogen. Om hun actie kracht bij te zetten, plaatsten de ondernemers op het terras op de Grote Markt een koe. De koe symboliseert dat InBev en De Pree Holding de horecaondernemers uit Breda uitmelkt.

Begrip

De horecaondernemers hebben een jurist in de armen genomen om te kijken of er mogelijkheden zijn om onder grote huurverhoging uit te komen. InBev laat in een reactie weten begrip te hebben voor de horecaondernemers. De bierbrouwer vraagt tegelijk zelf ook begrip, omdat het niets anders doen dat de huurverhoging De Pree Holding doorberekenen aan de huurders.

Opstand cafés tegen huurprijzen InBev

Reageer op dit artikel