nieuws

Sjoerd Kooistra is gul

Café

De eerste Nacht van de Fooi in Groningen is mede een succes geworden door horecatycoon Sjoerd Kooistra. De veelbesproken omstreden horecaman bood het meest op een door burgmeester Jacques Wallage getapt biertje.

Kooistra had 220 euro over voor het zonder bierkraag getapte pilsje van Wallage. De burgemeester, die zichzelf het tegendeel van een kroegtijger noemde, tapte het biertje in De Drie Gezusters aan de Grote Markt, de zaak van Kooistra.

RTotaal leverde de Nacht van de Fooi ruim achtduizend euro op. Meer dan tachtig horecazaken in Groningen namen deel aan het initiatief van een groep Groningse studenten. Naar schatting werd er tijdens de actie vier keer zoveel fooi gegeven dan op een reguliere zaterdag. De opbrengst gaat naar projecten in Oeganda (aidsveeskinderen), Cambodja (mijnopruiming) en Ecuador (zwerfjeugd).

Reageer op dit artikel