nieuws

Veel jonge deelnemers bij Dutch Barista Championship 2004

Café

Hoofdzakelijk jonge koffiedeskundigen nemen deel aan de voorrondes van de koffiewedstrijd de Dutch Barista Championship 2004. Dat meldt Paul van der Hulst van Koffiebranderij Peeze in Arnhem, organisator van de koffiewedstrijd. Op 19 april vindt het kampioenschap om de beste espressomaker van ons land plaats. Dit jaar zeer waarschijnlijk in Residence Rhenen.

‘Veel jonge mensen en deelnemers met veel reiservaring. En dus veel van de koffiewereld hebben gezien. Zo typeer ik de deelnemers van het Nederlands Kampioenschap. Vergeet niet dat koffie weet hip is. Vandaar de interesse van jonge mensen’, aldus Van der Hulst.

De twee beste deelnemers per voorronde plaatsen zich voor de finale op 19 april. Daarnaast gaan ook de twee beste van de als derde geëindigde deelnemers van de voorrondes door. Titelverdediger Jeroen Veldkamp is automatisch geplaatst voor de finale. De winnaar van het NK mag deelnemen aan het WK in het Italiaanse Triëst.

Reageer op dit artikel