nieuws

Nepbom strop voor horeca

Café

Het nepexplosief dat er zaterdag voor zorgde dat een concert van Rowwen Heze in de binnenstad van Gorinchem ontruimd moest worden, blijkt een kunstwerk te zijn. Door de ontruiming liepen horecaondernemers veel omzet mis.

Nepbom strop voor horeca

De politie heeft bekendgemaakt dat de nepbom een kunstwerk is.

Duizenden bezoekers van de Gorinchemse Zomerfeesten en tientallen bewoners moesten rond middernacht in allerijl de binnenstad verlaten nadat op het dak van het Gorcums Museum een verdacht pakketje was gevonden. De Explosieve Opruimings Dienst constateerde pas twee uur later dat het om een nepbom ging.

De rugzak met het als een explosief ogende object maakt onderdeel uit van de tentoonstelling ‘Leven uit een koffer’, die op 8 september van start gaat. Met het object wilden de kunstenaars volgens het museum aandacht besteden aan de chaos die ontstaat als ergens een verdacht pakketje wordt gevonden.

Reageer op dit artikel