nieuws

Goud voor Affligem Blond

Café

Affligem Brouwerij is in de prijzen gevallen op de European Beer Star in Nürnberg. Affligem Blond werd er bekroond met een gouden medaille en ook de Dubbel en de Tripel vielen in de smaak. Zij wisten zilver te veroveren.

Goud voor Affligem Blond

Meer dan 575 verschillende bieren uit 28 landen waren dit jaar ingeschreven voor de wedstrijd, een absoluut record voor de organisatie. In een blinde proeverij beoordeelt de jury, bestaande uit 54 internationale experts, de bieren op zowel standaardcriteria zoals schuim en kleur, maar ook in de categorie ‘specifieke kenmerken’.

Na de tweede plaats van vorig jaar, krijgt de Affligem Blond dus nu de hoogste onderscheiding van de jury. De Affligem Dubbel en Tripel sleepten de zilveren medaille in de wacht in de respectievelijke categorieën.De prijzen werden uitgereikt op de ceremonie van de Brau Beviale, Europa’s grootste beurs voor de brouwerswereld die op dit moment gaande is.

De European Beer Star competitie ontstond in 2004 en is een samenwerking tussen het Verband Privater Brauereien en de Association of Small and Independent Breweries in Europe. In deze wedstrijd ligt de nadruk op de smaakbeleving en de aantrekkelijkheid van een bier. De competitie is opengesteld voor alle actieve brouwerijen, zowel binnen Duitsland, in Europa als wereldwijd.

Reageer op dit artikel