nieuws

Bibob hard onderuit gehaald

Café

Gemeenten kunnen steeds minder beginnen tegen eigenaren van horecabedrijven die op papier niets of alleen gedateerde misdrijven op hun kerfstok hebben staan. De Raad van State stuurt geheime politie-informatie direct naar de prullenbak.

Bibob hard onderuit gehaald

Daarmee komt de wet Bibob onder vuur te liggen. De Telegraaf meldt dat ‘foute horeca’ hierdoor vrij spel krijgt.

De Raad van State heeft onlangs in twee zaken betrouwbare, maar geheime politie-informatie als overtuigend bewijs van tafel geveegd. Het zou gaan om informatie afkomstig van de Criminelen Inlichtingen Eenheid (CIE).

Daarmee wordt het lastiger om verdachte eigenaren van horecabedrijven de vereiste vergunningen te weigeren. Recentelijk greep de gemeente Dordrecht mis, toen op grond van de Bibob-regelgeving een horecavergunning werd geweigerd. Dordrecht is hiervoor in het ongelijk gesteld.

Reageer op dit artikel