nieuws

Kroes akkoord met overname S&N door Heineken

Café

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft bierbrouwer Heineken toestemming gegeven voor de overname van de activiteiten van de Britse branchegenoot Scottish & Newcastle in België, Finland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Dat maakte de Europese Commissie bekend.

Kroes akkoord met overname S&N door Heineken

Kroes meent dat de overname van de betreffende onderdelen van S&N door Heineken de concurrentie in die landen niet hindert. Kroes heeft de beoordeling van de overname van de Ierse activiteiten van S&N doorverwezen naar de Ierse mededingingsautoriteiten.

Die hadden daarvoor een verzoek ingediend. Dublin heeft twijfels over de gevolgen van de overname voor de Ierse biermarkt.

Nu Heineken en Carlsberg volledig groen licht hebben gekregen voor de overname, denken ze S&N op 28 april officieel in te lijven. Dat lieten de brouwers weten kort na de beslissing in Brussel.

Vorige week al gingen de aandeelhouders van S&N akkoord met het bod van de Nederlandse en de Deense brouwer.

Heineken bracht in januari samen met de Deense bierbrouwer Carlsberg een bod uit op de Britse concurrent. Carlsberg kreeg al eerder groen licht uit Brussel voor de onderdelen van S&N waarop het aast. De twee bedrijven leggen in totaal 7,8 miljard pond sterling (10,4 miljard euro) op tafel voor S&N.

Reageer op dit artikel