nieuws

Horeca woest over roken bij tentfeesten

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is woedend op minister Klink nu blijkt dat in tentfeesten wel gerookt mag worden, mits één zijde van de tent op is. En dat terwijl in discotheken vanaf 1 juli de sigaret verboden is.

Horeca woest over roken bij tentfeesten

‘Klink komt zijn afspraken niet na’, zegt KHN-woordvoerder Anthony van der Klis in De Telegraaf. ‘In het laatste Kamerdebat heeft hij gezegd dat in tenten niet gerookt mag worden. En wat zien we tot ons grote ongenoegen: het mag wel.’

Van der Klis vervolgt: ‘Terwijl horecabedrijven aan ontelbare regels moeten voldoen en continu geïnspecteerd worden, kan in een tent met een opening van een paar meter volop gerookt worden’.

KHN heeft direct een brief gestuurd naar de minister waarin het om opheldering vraagt. De branchevereniging spreekt van oneerlijke concurrentie en verwacht een enorm omzetverlies.

Van der Klis vreest het ergste voor discotheken. ‘Nu al zien we dat met name disco’s last hebben van tentfeesten. Je zult zien dat de jeugd straks helemaal aan de disco’s voorbijgaat’.

Alles over het naderende rookverbod in de horeca

Reageer op dit artikel