nieuws

Utrechtse horeca valt door mand

Café

De Utrechte horeca fraudeert meer dan gemiddeld. Bij controles in Utrecht werd bij een kwart van de gecontroleerde bedrijven fraude geconstateerd. Het landelijke gemiddelde ligt op 20 procent.

Utrechtse horeca valt door mand

Het ministerie van Sociale Zaken meldt dat in totaal 160 bedrijven werd bezocht door controleurs van het Horeca Interventie Team, een groep bestaande uit medewerkers van de Arbeidsinspectie, Belastingdienst, het UWV en de politie.

Bij de controles werden vijftig illegale werknemers aangetroffen. Ze zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en worden uitgezet. Verder liepen 38 werknemers tegen de lamp omdat ze naast hun werkzaamheden een bijstandsuitkering ontvingen. De opbrengst van de Belastingdienst is nog niet bekend.

Doel van dergelijke controles is het tegengaan van zwart werk, belastingfraude en het overtreden van horecavergunningen. Het Hotel Interventie Team is sinds 2004 actief en komt in actie wanneer er gedegen aanwijzingen zijn van mogelijke fraude bij horecabedrijven.

Reageer op dit artikel