nieuws

Maastrichts café wordt rookvereniging

Café

In café ’t Jachthoes aan de Brusselseweg in Maastricht wordt ondanks het rookverbod voor de horeca gewoon doorgepaft. Om dit mogelijk te maken heeft eigenaar Bo Tilly een Rookvereniging opgericht, zei hij woensdag.

Maastrichts café wordt rookvereniging

Mensen die het café in willen, moeten eerst lid worden van Rookvereniging De Jagers. Eenmaal binnen mogen ze gewoon roken, zegt Tilly, want de ruimte is dan geen openbaar café meer maar een besloten vereniging voor rokers. Bovendien heeft Tilly geen personeel dat last van de rook zou kunnen hebben.

Inmiddels hebben zich al meer dan vierhonderd leden gemeld. ‘Mijn moeder begon dit café 44 jaar geleden, ik sta nu 28 jaar achter de bar, het rookverbod zou de doodsteek zijn geweest voor ons, net zoals voor alle buurtcafés’, legt Tilly uit.

Reageer op dit artikel