nieuws

Vierdaagsefeesten trekken 1,3 miljoen bezoekers

Café

De Vierdaagsefeesten in Nijmegen hebben de afgelopen week 1,3 miljoen bezoekers naar de Waalstad getrokken. Dat is iets lager dan vorig jaar toen 1,4 miljoen bezoekers feest vierden bij in cafés en andere horecagelegenheden.

Vierdaagsefeesten trekken 1,3 miljoen bezoekers

Dat meldde de organisatie van de feesten vrijdagavond.

Het bezoekersaantal valt door het regenachtige weer iets lager uit dan vorig jaar. Toen trokken de feesten 1,4 miljoen bezoekers. Desondanks is ACBN Evenementenbureau Nijmegen, dat de Vierdaagsefeesten organiseert, uiterst tevreden over het verloop en de belangstelling.

Ook de politie kijkt tevreden terug op de feesten, die Nijmegen zeven dagen lang op de kop hebben gezet. De politie hield dagelijks gemiddeld dertien mensen aan voor kleine vergrijpen. De meeste aanhoudingen vonden plaats na middernacht, als mensen door overmatig alcoholgebruik de fout in gingen.

Reageer op dit artikel