nieuws

VWA: Sfeer bij rookcontroles soms grimmig

Café

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) meldt dat de sfeer tijdens de inspecties op het naleven van het rookverbod in sommige gevallen ‘grimmig’ is. De VWA heeft afgelopen weekeinde opgetreden tegen horecaondernemers.

VWA: Sfeer bij rookcontroles soms grimmig

Volgens de VWA was de sfeer tijdens de inspecties in sommige gevallen ‘grimmig’. Ongeveer 96 procent van de Nederlandse horeca respecteert het rookverbod wel, aldus de inspectiedienst maandag.

De inspecteurs van de VWA zijn in het weekeinde ook langs gegaan bij de zogenoemde rokerskerken en rokersverenigingen. Sinds het rookverbod proberen slimme horecaondernemers onder het verbod uit te komen. Sommige cafés noemen zich rookvereniging, andere hebben een kerkgenootschap opgericht dat zich ten doel stelt het roken te verheerlijken.

Volgens de VWA vallen ze wel degelijk onder het wettelijke verbod en hebben drie zaken een waarschuwing gekregen.

Reageer op dit artikel