nieuws

Heineken haalt meer uit S&N

Café

Bierbrouwer Heineken verwacht meer voordeel uit de overname van Scottish & Newcastle (S&N) te halen dan eerder voorspeld. Heineken denkt in de komende vier jaar 184 miljoen euro aan synergievoordelen te boeken op jaarbasis, in plaats van 142 miljoen euro.

Heineken haalt meer uit S&N

Dat meldt de Nederlandse brouwer. Heineken uitte wel twijfel of de overname zal bijdragen aan de winst per aandeel in 2009. De bierbrouwer wijst daarbij op het lage consumentenvertrouwen en de hoge rentetarieven.

De overgenomen onderdelen van S&N, die zich bevinden in Ierland, Groot-Brittannië, België en Portugal, zorgen wel voor waardevermeerdering in 2012, aldus Heineken.

‘Het is moeilijk te zeggen of dit goed of slecht nieuws is’, aldus zakenbank Rabo Securities. Analisten van Petercam zijn overtuigd dat het gaat om een positief bericht. De synergievoordelen kunnen volgens de marktvorsers van de Belgische zakenbank compensatie bieden voor moeilijkheden op de West-Europese markt de afgelopen maanden.

Beleggers reageerden positief. In de ochtendhandel stond het aandeel Heineken, dat sinds het begin van dit jaar al met meer dan 30 procent is gedaald, 1,4 procent hoger op 31,85 euro.

Heineken meldde verder eind augustus al 60 miljoen euro aan synergievoordeel te hebben gerealiseerd. Dit voordeel is behaald door onder meer het sluiten van het hoofdkantoor van S&N en het integreren van Britse en Amerikaanse importactiviteiten.

Heineken kocht eerder dit jaar S&N samen met het Deense Carlsberg. Zij telden gezamelijk een bedrag van 10,4 miljard euro neer.

Reageer op dit artikel