nieuws

Peeze: Kampioenskoffie

Café

De K’08, een nieuwe koffie van Peeze, werd speciaal ontwikkeld voor het World Barista Championship 2008 van afgelopen zomer. WK-deelnemer Liesbeth Sleijster reisde samen met Peeze-melangeur Janneke Neutelings naar Brazilië, opzoek naar een melange waarmee ze op het WK in Kopenhagen hoge ogen zou kunnen gooien.

Peeze: Kampioenskoffie

‘Als je wereldkampioen wilt worden, moet je iets bijzonders doen. Jury’s zijn op zoek naar een aparte smaakbeleving en een apart verhaal. Die willen graag zien dat een barista de eigen hand heeft gehad in de koffiemelange. Met een standaard koffie uit het rek scoor je nooit hoog’, aldus Peeze-directeur Paul van der Hulst. Sleijster en Neutelings ontdekten de nieuwe melange in de Cerrado-streek in Brazilië. De melange bestaat voor 100 procent uit Arabica-bonen en is samengesteld uit gele en rode bourbonkoffie van de plantage Daterra.

Overigens is Daterra geen onbekende voor de topbarista’s. Deze plantage heeft al eerder wereldkampioenen voortgebracht. Ook dit WK leverde Daterra de koffie van de wereldkampioen. Volgens Van der Hulst wordt veel aandacht aan kwaliteit besteed, en heeft koffie van deze plantage voldoende body voor het mengen met melk.

De K’08 is een volle, krachtige koffie, die Sleijster en Peeze een podiumplaats opleverde. Sleijster werd derde in Kopenhagen, de hoogste plek ooit behaald door een Nederlander.

Meer info: www.peeze.nl

Reageer op dit artikel