nieuws

45.000 krabbels tegen stapmoeders

Café

De jongerenorganisaties van de PvdA, VVD en GroenLinks hebben in anderhalve week 45.000 handtekeningen verzameld als actie tegen het initiatief vroegopstap.nl.

45.000 krabbels tegen stapmoeders

De moeders Myriam Loonen en Hannie Gorter verzamelen sinds eind vorig jaar via vroegopstap.nl handtekeningen om de horeca om 02.00 uur te laten sluiten. Maar de drie politieke jongerenverenigingen willen dat aan de huidige situatie niets verandert, zo meldde voorzitter Michiel Emmelkamp van de Jonge Socialisten (PvdA) dinsdag.

De Jonge Socialisten, de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (VVD) en Dwars (GroenLinks) denken dat vroegere sluitingstijden zinloos zijn.

Gorter en Loonen hebben inmiddels 100.000 handtekeningen verzameld via vroegopstap.nl. Daarmee komt het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer.

De jongerenverenigingen willen de handtekeningen die ze verzamelen via vrij-uitgaan.nl alleen gebruiken als publiek statement. De Jonge Democraten (D66) hebben een eigen actie gelanceerd die wel moet leiden tot een debat in het parlement. Via kroegentochten probeert die vereniging onder de naam vrijopstap.nl de benodigde 40.000 handtekeningen te verzamelen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels