nieuws

Kamerleden spreken op Malieveld

Café

De Tweede Kamerleden Henk van Gerven (SP), Fleur Agema (PVV) en Halbe Zijlstra (VVD) zijn op zaterdag 29 november aanwezig tijdens de rookdemonstratie op het Haagse Malieveld. Opvallend is de aanwezigheid van de SP. Deze partij is groot voorstander van het rookverbod.

Kamerleden spreken op Malieveld

Naast de politici zullen ook zanger Armand en cabaretier Rob Zorn optreden. VVD’er Zijlstra is de initiator achter een ontheffing van het rookverbod. PVV wil het rookverbod terugdraaien. SP daarentegen is voorstander van het beleid van Klink.

De Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO), die de demonstratie organiseert, heeft nog geen flauw idee hoeveel bezoekers er zaterdag aanwezig zullen zijn bij de rookdemonstratie. KHO laat weten dat alles tussen de tweeduizend en twintigduizend mensen mogelijk is.

Volgens een woordvoerder van KHO worden er vanuit allerlei cafés busreizen georganiseerd richting Den Haag. Vanuit Amsterdam vertrekken zeker zes bussen vol ontevreden horecaondernemers en kroeggasten richting het Malieveld om daar hun ongenoegen over het rookbeleid van minister Klink te uiten.

Reageer op dit artikel