nieuws

Klink onderzoekt compensatiekans cafés

Café

Minister Klink van Volksgezondheid komt in december met een knelpuntennota over het rookverbod in de horeca. Op basis daarvan gaat hij besluiten of kleine cafés gecompenseerd kunnen worden.

Klink onderzoekt compensatiekans cafés

Dat meldt Trouw in navolging van een spoeddebat in de Tweede Kamer over het rookverbod. ‘We onderzoeken de gevolgen van het rookverbod. Komt het omzetverlies wel door het verbod? De omzetdaling is in 2007 begonnen, terwijl het rookverbod pas in juli 2008 is ingevoerd’, vraagt Klink zicht hardop af.

Verder kan volgens Klink de kredietcrisis een rol spelen. Klink: ‘Dat moeten we allemaal uitzoeken. In december heb ik de feiten op een rijtje, dan pas besluit ik over eventuele compensatie. Tot die tijd gaan we door op de ingeslagen weg’.

Zie ook

Reageer op dit artikel