nieuws

Campagne Heineken niet geloofwaardig

Café

De Stichting Alcohol Preventie (STAP) wijst de campagne van Heineken tegen alcoholgebruik door jongeren onder de 16 jaar af. ‘Heineken is niet geloofwaardig,’ stelt Esther van den Wildenberg van STAP.

Campagne Heineken niet geloofwaardig

Heineken roept ouders op hun kinderen geen drank te schenken, omdat dit het leervermogen aantast, nierfalen kan veroorzaken alsmede hartaandoeningen, herseninfarcten, angsten en depressies. Dat meldt het AD.

‘De boodschap op zich is prima,’ zegt Esther van den Wildenberg van STAP over de advertentie die Heineken woensdag in de ochtendkranten plaatste. ‘Maar het probleem is de afzender. Als het écht iets wil doen, moet het geen hippe drankjes op de markt brengen en geen sportevenementen sponsoren. Voorlichting moet je aan het Trimbos Instituut overlaten. Want dat heeft géén commercieel belang.’

Reageer op dit artikel